Калкулатор за алкохол и остатъчен алкохол в дъха/кръвта (онлайн изчисление)

Калкулатор за алкохол и остатъчен алкохол в дъха/кръвта (онлайн изчисление)

Искате да знаете колко алкохол сте изпили? Изчислете го с помощта на нашия калкулатор. Стойностите са само ориентировъчни. Действителният остатъчен алкохол в дъха и кръвта ви не може да бъде определен по този метод. Не забравяйте, че комбинацията от шофиране или каране на велосипед и остатъчен алкохол не е разрешена.
Въведете теглото си в килограми
Изчисленията са индикативни
кг
Колко чаши алкохол изпихте?
очила
5dL стъкло
очила
3dL стъкло
Снимки
0.4dL изстрел от 40% алкохол
Преди колко часа беше последното ти питие?
часа назад

Калкулатор на алкохола

Чудите ли се какво е съдържанието на алкохол в кръвта ви след една пиянска вечер? Спомняте ли си какво и колко сте изпили?

Внимание: Всяко изчисление в интернет има чисто информативен характер. То по никакъв начин не замества измерването с калибриран алкотест. Не служи за пълноценен тест за шофиране.

Защо?

Всички ние сме различни. дадена формула за разграждане може да е 100% валидна за един човек, но за друг може да покаже неправилен резултат.

Алкохолът (етанол) постепенно се отстранява от кръвта чрез ензима алкохолдехидрогеназа (АДХ). Този ензим се намира главно в клетките на черния дроб, стомаха и бъбреците.

Интересен факт:

  • Понастоящем съществуват 7 вида ADH.
  • Всеки вариант работи с различна скорост.
  • Скоростта на метаболизма оказва влияние върху поносимостта на алкохола и времето, за което той се елиминира от кръвта.
  • Всеки човек има различно "оборудване за АДХ".
  • Поради това е необходимо повече време за отстраняване на алкохола от организма.

Помислете за това...

Алкохолът (също и остатъчният) в издишания въздух, измерен от полицията, не е единственият проблем. Рисковото шофиране може да доведе до трагедия - не само за вас. Безразсъдните действия могат да струват на някого здравето и живота му.

А това не си струва момента на забавление с етилов алкохол.

Прочетете също:

Важна забележка:

Моля, не забравяйте, че резултатите от нашите здравни калкулатори и Анализаторите са само за насочване. Те не са заместител за професионален преглед или съвет от лекар, фармацевт или друг медицински специалист.

Всеки човек е уникален и нуждите на всеки могат да варират. Калкулатори и анализаторите имат ограничения и не предоставят изчерпателна Индивидуален поглед върху здравето.

Използването им е на ваш собствен риск. Нито операторът на сайта, нито авторът носи отговорност за злоупотреба и неправилно тълкуване на информацията получени чрез тяхното използване. С помощта на калкулаторите и анализаторите, Вие се съгласявате с тези правила и условия и нито операторът, нито Авторът носи отговорност за всички последствия.

Съветваме Ви да се консултирате с професионалист за Вашето медицинско състояние. Не забравяйте, че здравето е важна тема и всяко решение трябва да бъде направени след консултация с професионалист.

Този калкулатор / анализатор не е медицински инструмент или медицинска помощ. Консултирайте се с Вашия лекар за вашия здравословен проблем.

Вградете този калкулатор на сайта си безплатно

Просто копирайте HTML кода на страницата си. Кодът се копира в по същия начин като кода за вграждане на видеоклипа в YouTube. Ако имате wordpress, можете да го поставите в полето HTML.
Изискването за вграждане на калкулатора е да се постави източникът и dofollow връзка, както е посочено в кода.

<script src="https://medicspark.bg/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-kalkulator-za-alkohol-i-ostat-cen-alkohol-v-d-ha-kr-vta-onlajn-izcislenie" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.bg/kalkulatori/kalkulator-za-alkohol-i-ostat-cen-alkohol-v-d-ha-kr-vta-onlajn-izcislenie/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.bg/kalkulatori/kalkulator-za-alkohol-i-ostat-cen-alkohol-v-d-ha-kr-vta-onlajn-izcislenie">Калкулатор за алкохол и остатъчен алкохол в дъха/кръвта (онлайн изчисление) от MedicSpark.bg - виж обяснения и детайли</a>
fсподели във Facebook