Калкулатор на кръвната група: каква кръвна група може да има един родител (+ таблица)

Калкулатор на кръвната група: каква кръвна група може да има един родител (+ таблица)

Трябва ли да разберете кръвната група на един от родителите си? Дали е А, В, АВ или 0? Нашият калкулатор ще ви помогне с изчислението. Трябва да знаете кръвната група на детето и на другия родител.
Попълнете данните по-долу
Изчисленията са индикативни
Кръвна група на родителя
Кръвна група на дете

Калкулатор на кръвни групи: каква кръвна група може да има един родител?

Експертният гарант на статията, д-р Зузана Кожлехова, добавя следната информация: Изчисляването на кръвната група не служи като тест за бащинство, защото има изключения (т.нар. феномен Бомбай). Червените кръвни телца нямат определени характеристики на повърхността си (аглутиногени А или В).

Кръвта пренася много елементи, клетки и вещества. Тя е важна течна тъкан. Животът не би бил възможен без нея.

Тя носи и информация за кръвната група. От училище знаем, че има няколко кръвни групи.

А, В, АВ или 0.

Защо са важни кръвните групи?

В ежедневието си не осъзнаваме важността на тази информация. В някои случаи е необходимо да знаем тази подробност, за да спасим здравето и живота си.

В някои случаи е важно да се знае групата. Примери за това са загуба на кръв, анемия (малокръвие), травма, операция, трансплантация на органи.

Разбира се, нито един онлайн калкулатор не е достатъчен за професионални цели. Кръвната група, наличието на Rh фактор и други параметри се определят чрез кръвни изследвания.

За интерес...

Знаете своята кръвна група, но от любопитство искате да знаете кръвната група на родителите си?

Можете да използвате таблицата, за да изведете приблизително възможностите й. Но това не е напълно точен метод. Можете да използвате калкулатор, за да опростите нещата.

Таблицата показва възможностите за наследствени комбинации на кръвните групи.

Майка/баща 0 A B AB
0 0 0, A 0, B A, B
A 0, A 0, A 0, A, B, AB A, B, AB
B 0, B 0, A, B, AB 0, B A, B, AB
AB A, B A, B, AB A, B, AB A, B, AB

Прочетете също:

Важна забележка:

Моля, не забравяйте, че резултатите от нашите здравни калкулатори и Анализаторите са само за насочване. Те не са заместител за професионален преглед или съвет от лекар, фармацевт или друг медицински специалист.

Всеки човек е уникален и нуждите на всеки могат да варират. Калкулатори и анализаторите имат ограничения и не предоставят изчерпателна Индивидуален поглед върху здравето.

Използването им е на ваш собствен риск. Нито операторът на сайта, нито авторът носи отговорност за злоупотреба и неправилно тълкуване на информацията получени чрез тяхното използване. С помощта на калкулаторите и анализаторите, Вие се съгласявате с тези правила и условия и нито операторът, нито Авторът носи отговорност за всички последствия.

Съветваме Ви да се консултирате с професионалист за Вашето медицинско състояние. Не забравяйте, че здравето е важна тема и всяко решение трябва да бъде направени след консултация с професионалист.

Този калкулатор / анализатор не е медицински инструмент или медицинска помощ. Консултирайте се с Вашия лекар за вашия здравословен проблем.

Вградете този калкулатор на сайта си безплатно

Просто копирайте HTML кода на страницата си. Кодът се копира в по същия начин като кода за вграждане на видеоклипа в YouTube. Ако имате wordpress, можете да го поставите в полето HTML.
Изискването за вграждане на калкулатора е да се постави източникът и dofollow връзка, както е посочено в кода.

<script src="https://medicspark.bg/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-kalkulator-na-kr-vnata-grupa-kakva-kr-vna-grupa-moze-da-ima-edin-roditel-tablica" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.bg/kalkulatori/kalkulator-na-kr-vnata-grupa-kakva-kr-vna-grupa-moze-da-ima-edin-roditel-tablica/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.bg/kalkulatori/kalkulator-na-kr-vnata-grupa-kakva-kr-vna-grupa-moze-da-ima-edin-roditel-tablica">Калкулатор на кръвната група: каква кръвна група може да има един родител (+ таблица) от MedicSpark.bg - виж обяснения и детайли</a>
fсподели във Facebook