Калкулатор на датата на кръводаряване: кога мога да даря кръв отново?

Калкулатор на датата на кръводаряване: кога мога да даря кръв отново?

Кога можете да дарите кръв отново? Искате ли да научите най-ранната възможна дата за даряване на кръв? Нашият калкулатор за даряване на кръв може да ви помогне да я изчислите.
Попълнете данните по-долу
Изчисленията са индикативни
Пол

Калкулатор на датата на кръводаряване: кога мога да даря кръв отново?

Кога е подходящият момент да даря кръв отново?

Кръвта е скъпоценна и важна течност. Тя пренася необходимите хранителни вещества, кислород и отпадъчни вещества, които организмът произвежда в резултат на своята дейност и метаболизъм.

Едно лице може да дари кръв на друго лице. Човек може да се нуждае от тази ценна течност при различни здравословни проблеми, сериозни наранявания и операции. В такива ситуации кръвта се губи. Тя трябва да бъде попълнена.

При кръвопреливане на пациента се дава цяла единица кръв, която не е разделена на отделни компоненти. Кръвната плазма също може да се дари отделно. Една единица кръв може да се използва за редица цели. Преливането на кръв може да спаси здравето и живота.

Можем да споделим тази ценна течност с други хора.

Като дарявате кръв, можете да подарите на някого живота.

Мъжете могат да даряват кръв на всеки 3 месеца, а жените - на всеки 4 месеца.

За жените не се препоръчва да даряват кръв по време на менструация.

Кръводаряването има принципи.

Някои насоки преди да дарите кръв:

 • възраст от 18 до 60 години
 • за редовни кръводарители на възраст под 65 години
 • здрав човек, който няма текущо заболяване, може да дари кръв
 • не трябва да дарявате кръв, ако
  • сте боледували от хепатит (хепатит В и С)
  • сте претърпели операция или сте си направили татуировка през последната година
  • сте носител на ХИВ
  • имате друго тежко заболяване или се лекувате от заболяване на кръвосъсирването
  • си инжектирате наркотици
  • приемате анаболни стероиди
  • предоставяте сексуални услуги
  • получавате сексуални услуги
  • водите безразборен начин на живот и често сменяте сексуалните си партньори

Важно: Кръводаряването не е предназначено за изследване за инфекциозни болести!

Прочетете също:

Важна забележка:

Моля, не забравяйте, че резултатите от нашите здравни калкулатори и Анализаторите са само за насочване. Те не са заместител за професионален преглед или съвет от лекар, фармацевт или друг медицински специалист.

Всеки човек е уникален и нуждите на всеки могат да варират. Калкулатори и анализаторите имат ограничения и не предоставят изчерпателна Индивидуален поглед върху здравето.

Използването им е на ваш собствен риск. Нито операторът на сайта, нито авторът носи отговорност за злоупотреба и неправилно тълкуване на информацията получени чрез тяхното използване. С помощта на калкулаторите и анализаторите, Вие се съгласявате с тези правила и условия и нито операторът, нито Авторът носи отговорност за всички последствия.

Съветваме Ви да се консултирате с професионалист за Вашето медицинско състояние. Не забравяйте, че здравето е важна тема и всяко решение трябва да бъде направени след консултация с професионалист.

Този калкулатор / анализатор не е медицински инструмент или медицинска помощ. Консултирайте се с Вашия лекар за вашия здравословен проблем.

Вградете този калкулатор на сайта си безплатно

Просто копирайте HTML кода на страницата си. Кодът се копира в по същия начин като кода за вграждане на видеоклипа в YouTube. Ако имате wordpress, можете да го поставите в полето HTML.
Изискването за вграждане на калкулатора е да се постави източникът и dofollow връзка, както е посочено в кода.

<script src="https://medicspark.bg/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-kalkulator-na-datata-na-kr-vodaravane-koga-moga-da-dara-kr-v-otnovo" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.bg/kalkulatori/kalkulator-na-datata-na-kr-vodaravane-koga-moga-da-dara-kr-v-otnovo/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.bg/kalkulatori/kalkulator-na-datata-na-kr-vodaravane-koga-moga-da-dara-kr-v-otnovo">Калкулатор на датата на кръводаряване: кога мога да даря кръв отново? от MedicSpark.bg - виж обяснения и детайли</a>
fсподели във Facebook