Изчисляване на датата на раждане и седмицата на бременността (калкулатор)

Изчисляване на датата на раждане и седмицата на бременността (калкулатор)

Искате ли да знаете датата на раждане? Вашият гинеколог ще ви каже най-точната дата. Можете да изчислите приблизителната дата на раждане на детето си според неговото зачеване.
Попълнете данните по-долу
Изчисленията са индикативни
дни

Калкулатор, изчисляващ термина: дата на раждане и седмица на бременността?

Изчисляването на най-точната дата на раждане е проблематично. 9 месеца предварително е невъзможно да се определи конкретният ден, в който бебето ви ще се появи на бял свят.

Защо е невъзможно да се изчисли точната дата на раждане?

Възможно е това да се дължи на факта, че не знаете точния час на оплождането. Дори и да знаете точния час на оплождането, много фактори влияят върху бременността и растежа на плода.

Определянето на точната дата на раждане се затруднява и от продължителността на менструалния цикъл, нередовната менструация и различните хормонални вариации.

Гинекологът ще определи по-точен термин и дата на раждане въз основа на ехографско изследване. Датата на раждане се коригира няколко пъти по време на бременността въз основа на резултатите.

Калкулаторът ще ви послужи добре за изчисляване на приблизителната дата на раждане. Тя може да се различава от действителната дата на раждане с до 2 седмици.

Като допълнителен бонус калкулаторът ще изчисли приблизителната седмица на бременността. От нея можете да изведете броя на оставащите дни до раждането.

Но...

Физиологичното раждане настъпва между 38-ата и 42-ата седмица от бременността.

Прочетете също:

Важна забележка:

Моля, не забравяйте, че резултатите от нашите здравни калкулатори и Анализаторите са само за насочване. Те не са заместител за професионален преглед или съвет от лекар, фармацевт или друг медицински специалист.

Всеки човек е уникален и нуждите на всеки могат да варират. Калкулатори и анализаторите имат ограничения и не предоставят изчерпателна Индивидуален поглед върху здравето.

Използването им е на ваш собствен риск. Нито операторът на сайта, нито авторът носи отговорност за злоупотреба и неправилно тълкуване на информацията получени чрез тяхното използване. С помощта на калкулаторите и анализаторите, Вие се съгласявате с тези правила и условия и нито операторът, нито Авторът носи отговорност за всички последствия.

Съветваме Ви да се консултирате с професионалист за Вашето медицинско състояние. Не забравяйте, че здравето е важна тема и всяко решение трябва да бъде направени след консултация с професионалист.

Този калкулатор / анализатор не е медицински инструмент или медицинска помощ. Консултирайте се с Вашия лекар за вашия здравословен проблем.

Вградете този калкулатор на сайта си безплатно

Просто копирайте HTML кода на страницата си. Кодът се копира в по същия начин като кода за вграждане на видеоклипа в YouTube. Ако имате wordpress, можете да го поставите в полето HTML.
Изискването за вграждане на калкулатора е да се постави източникът и dofollow връзка, както е посочено в кода.

<script src="https://medicspark.bg/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-izcislavane-na-datata-na-razdane-i-sedmicata-na-bremennostta-kalkulator" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.bg/kalkulatori/izcislavane-na-datata-na-razdane-i-sedmicata-na-bremennostta-kalkulator/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.bg/kalkulatori/izcislavane-na-datata-na-razdane-i-sedmicata-na-bremennostta-kalkulator">Изчисляване на датата на раждане и седмицата на бременността (калкулатор) от MedicSpark.bg - виж обяснения и детайли</a>
fсподели във Facebook