Индекс на формата на тялото ABSI за изчисляване на риска от заболяване (калкулатор)

Индекс на формата на тялото ABSI за изчисляване на риска от заболяване (калкулатор)

ABSI (A Body Shape Index) е индекс на формата на тялото. Той взема предвид няколко параметъра на тялото. Той е по-точен от ИТМ и WHR. Въз основа на резултата от него можем да оценим риска от сърдечносъдови заболявания.
Въведете статистиката на тялото си
Изчисленията са индикативни
Пол
години
см
кг
см

Индекс ABSI: индекс на формата на тялото. Изчислете риска от затлъстяване и заболявания

ABSI = Индекс на формата на тялото.

Това е съвременно и по-точно изчисление. То изразява размера на риска от сърдечносъдови и метаболитни заболявания.

Той е по-точен от индекса на ИТМ и WHR.

Здравето е изложено на риск при твърде слабите хора и при хората със затлъстяване и голям корем.

Формула за изчисляване на ABSI:

ABSI = обиколка на талията / (ИТМ⅔ х ръст½)

ABSI взема предвид:

  • Пол
  • възраст
  • височина
  • телесно тегло
  • обиколка на талията

ИТМ не прави разлика между мускулна и мастна маса. Резултатът от ИТМ може да е неточен. Индексът WHR е малко по-точен при определяне на мерките за риска за здравето. ABSI е много по-точен.

Предимството на ИТМ е бързината, а предимството на WHR/ABSI е точността. WHR/ABSI работят с повече данни и са по-сложни.

Индекс ABSI и риск от сърдечносъдови заболявания в таблица

Възраст Мъже Жена
30 0,079 0,077
40 0,081 0,078
50 0,083 0,079
60 0,084 0,081
70 0,085 0,083
80 0,088 0,085

Таблица на здравния риск ABSI от резултата

Риск Стойност на ABSI
Много ниска по-малко от -0,868
ниска -0,868 до -0,272
средна стойност -0,272 до +0,229
висока +0,229 до +0,798
много висока повече от +0,798

Висок ABSI = висок дял на коремните мазнини в сравнение с останалата част от тялото = повишен риск от сърдечносъдови заболявания, диабет или рак.

Оценява тези рискове само въз основа на пропорцията или формата на тялото. Не взема предвид други фактори, като например други свързани заболявания.

За повече информация вижте статиите:

Важна забележка:

Моля, не забравяйте, че резултатите от нашите здравни калкулатори и Анализаторите са само за насочване. Те не са заместител за професионален преглед или съвет от лекар, фармацевт или друг медицински специалист.

Всеки човек е уникален и нуждите на всеки могат да варират. Калкулатори и анализаторите имат ограничения и не предоставят изчерпателна Индивидуален поглед върху здравето.

Използването им е на ваш собствен риск. Нито операторът на сайта, нито авторът носи отговорност за злоупотреба и неправилно тълкуване на информацията получени чрез тяхното използване. С помощта на калкулаторите и анализаторите, Вие се съгласявате с тези правила и условия и нито операторът, нито Авторът носи отговорност за всички последствия.

Съветваме Ви да се консултирате с професионалист за Вашето медицинско състояние. Не забравяйте, че здравето е важна тема и всяко решение трябва да бъде направени след консултация с професионалист.

Този калкулатор / анализатор не е медицински инструмент или медицинска помощ. Консултирайте се с Вашия лекар за вашия здравословен проблем.

Вградете този калкулатор на сайта си безплатно

Просто копирайте HTML кода на страницата си. Кодът се копира в по същия начин като кода за вграждане на видеоклипа в YouTube. Ако имате wordpress, можете да го поставите в полето HTML.
Изискването за вграждане на калкулатора е да се постави източникът и dofollow връзка, както е посочено в кода.

<script src="https://medicspark.bg/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-indeks-na-formata-na-taloto-absi-za-izcislavane-na-riska-ot-zabolavane-kalkulator" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.bg/kalkulatori/indeks-na-formata-na-taloto-absi-za-izcislavane-na-riska-ot-zabolavane-kalkulator/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.bg/kalkulatori/indeks-na-formata-na-taloto-absi-za-izcislavane-na-riska-ot-zabolavane-kalkulator">Индекс на формата на тялото ABSI за изчисляване на риска от заболяване (калкулатор) от MedicSpark.bg - виж обяснения и детайли</a>
fсподели във Facebook